Vidste du, at Urtekram var den første økologiske virksomhed, der blev ISO 14001 miljøcertificeret? I dag arbejder vi dagligt for at reducere vores produktionsaffald i udviklingen af nye økologiske og bæredygtige produkter.
Vi arbejder altid for at minimere vores spild i produktionen, men i de tilfælde hvor det sker, for eksempel når etiketterne udløber eller der opstår en trykfejl, der gør, at de ikke kan sælges i butikkerne, så donerer vi produkterne til organisationer i hele Danmark. Vi samarbejder blandt andet med Fødevarebanken, der hjælper hjemløse og udsatte i Danmark.
Men for at madspild skal være så lille som muligt, har vi selvfølgelig brug for hjælp. Vidste du, at vi i 2018 havde et madspild på 260 000 tons årligt. Det svarede til 36 % af det samlede madspild gennem hele fødevarekæden. Her finder du Fødevarestyrelsens tip til, hvordan du kan reducere dit eget madspild, og her er en af vores gode opskrifter med kølerester!
Vil du vide mere om, hvordan vi arbejder med bæredygtig mad, biodiversitet og plantebaserede innovationer? Klik her!