Falafelsalat med myntedressing er et lækkert bud på en nem og mættende aftensmad. Salaten består af couscous, tomater, agurk og spinat. Toppet med den lækreste myntedressing og sprøde falafler har du lynhurtigt et skønt måltid, som kan nydes hele året. Og resterne gør sig rigtig godt i madpakken næste dag… Bare lige et lille tip!
Salat
2,5 dl Urtekram couscous
0,5 L kogende vand
2 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
1 spsk Urtekram citrondråber
1 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
2 tomater
1 rødløg
½ agurk
1 dl hakket bredbladet persille
150 g baby spinatblade
Myntedressing
2,5 dl græsk yoghurt
½ dl finthakkede mynteblade
1 spsk Urtekram citrondråber
1 fed presset hvidløg
O,5 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
Friskkværnet Urtekram sort peber
Tilbehør
1 pk. Urtekram falafler (500 g)
½ dl ristede & saltede græskarkerner
½ dl syltede rødløg
Overhæld couscous med kogende vand og lad det trække i 5-10 min.
Rør olie, citrondråber og salt sammen og vend det i den lune couscous. Lad den afkøle.
Skær tomater og rødløg i små tern.
Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i halve skiver.
Vend couscous, tomat, rødløg, agurk og persille sammen.
Læg spinatblade i bunden af et stort fad og anret couscousblandingen herpå.
Rør yoghurten sammen med mynteblade, citrondråber, hvidløg, salt og peber.
Lun falaflerne efter anvisning på pakken og anret dem på salaten.
Drys med græskarkerner og syltede rødløg. Server med myntedressing.
Ingredienser
Salat
2,5 dl Urtekram couscous
0,5 L kogende vand
2 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
1 spsk Urtekram citrondråber
1 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
2 tomater
1 rødløg
½ agurk
1 dl hakket bredbladet persille
150 g baby spinatblade
Myntedressing
2,5 dl græsk yoghurt
½ dl finthakkede mynteblade
1 spsk Urtekram citrondråber
1 fed presset hvidløg
O,5 tsk Urtekram groft atlanterhavssalt
Friskkværnet Urtekram sort peber
Tilbehør
1 pk. Urtekram falafler (500 g)
½ dl ristede & saltede græskarkerner
½ dl syltede rødløg
Fremgangsmåde
Overhæld couscous med kogende vand og lad det trække i 5-10 min.
Rør olie, citrondråber og salt sammen og vend det i den lune couscous. Lad den afkøle.
Skær tomater og rødløg i små tern.
Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i halve skiver.
Vend couscous, tomat, rødløg, agurk og persille sammen.
Læg spinatblade i bunden af et stort fad og anret couscousblandingen herpå.
Rør yoghurten sammen med mynteblade, citrondråber, hvidløg, salt og peber.
Lun falaflerne efter anvisning på pakken og anret dem på salaten.
Drys med græskarkerner og syltede rødløg. Server med myntedressing.