Fladbrød med ærter og avocado

Hovedret
30 min
Serveringer: 2
Fladbrød eller pandebrød, som du også kan kalde det, er fastfood luksus. Du ælter en dej med yoghurt, bagepulver og mel, steger på en pande med olie og topper med ene af lækre sager. For eksempel cremet yoghurt eller ricotta med urter og let syrlig ærtemos og lidt avocado. Så godt!

Ingredienser

Fladbrød

2 dl speltmel (eller havremel* til en glutenfri variant)
1 dl græsk yoghurt eller vegansk yoghurt
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt

Ærtemos med mynte

2 dl frosne ærter
1 håndfuld finhakket frisk persille & mynte
1/2 dl Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
1 spsk citronsaft
1 lille fed hvidløg
Salt

Topping

1 dl græsk yoghurt eller ricotta
1 avocado
2 radiser
1 knivspids chiliflager

Fremgangsmåde

Bland mel, yoghurt, bagepulver og salt i en skål.
Hæld på et bord og ælt til en glat dej. Tilsæt lidt mere mel, hvis det føles for klæbrigt. Læg det tilbage i skålen, læg et viskestykke over, og lad det hvile, mens du laver ærterne.
Optø ærterne eller hæld kogende vand over dem.
Læg halvdelen i en morter eller en foodprocessor sammen med finhakket urter, ekstra jomfruolie & rapsolie, citronsaft, hvidløg og salt. Mort / blend alt sammen, og hæld resten af ærterne i. Mos dem let og rør.
Del dejen i to stykker, og rul to brød ud. Steg dem en efter en på en pande i et par minutter på hver side, indtil de ser gyldne ud.
Top med yoghurt, ærtemos, tyndt skåret avocado, radise og chiliflager.
Skær i trekanter og dryp lidt ekstra olie over.

Lignende produkter

Lignende opskrifter