En salat med ristede kartofler og friskkogte linser kastet i en dildvinaigrette, er superlækker og simpel hverdagsmad. Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det, kan salaten toppes med asparges, pebrede radiser og søde jordbær, det er en garanteret succes. Salaten fungerer lige så godt på middagsbordet som i picnickurven.
800 g nye kartofler
2 spsk olivenolie
1 rødløg
1,5 dl ubehandlede belugalinser
Vinaigrette
4 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk ahornsirup
1 lille buket dild, finhakket
1 lille buket persille, finhakket
1 fed hvidløg, finhakket
1 tsk flagesalt
5 stilke asparges
5 radiser
8 jordbær
Dild
Indstil ovnen til 200 ° C.
Halvér kartoflerne, og læg dem på en bageplade eller ildfast fad. Hæld olie og en stor knivspids salt over og rist i ovnen, i 15 minutter. Skræl et rødløg og skær det i tynde skiver, tilføj rødløg til kartoflerne. Vend alt det sammen og sæt det tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter.
I mellemtiden koges linserne i rigeligt vand i ca. 15-17 minutter. Læg en bambusdampkurv eller en almindelig si over gryden med linser, skær asparges i 3-4 cm lange stykker, læg i sien / kurven, sæt et låg på og lad dem dampe i et par minutter, indtil de er al dente.
Skær sukkerærterne på langs, og radiser og jordbær i kvarte.
Pisk ingredienserne til vinaigrette sammen.
Hæld linser, kartofler og rødløg i en stor skål, vend vinaigrette og kast rundt, så alt er dækket og velsmagende. Vend asparges, radiser og jordbær i salaten og top med et par dildkviste.
Velbekomme!
Ingredienser
800 g nye kartofler
2 spsk olivenolie
1 rødløg
1,5 dl ubehandlede belugalinser
Vinaigrette
4 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk ahornsirup
1 lille buket dild, finhakket
1 lille buket persille, finhakket
1 fed hvidløg, finhakket
1 tsk flagesalt
5 stilke asparges
5 radiser
8 jordbær
Dild
Fremgangsmåde
Indstil ovnen til 200 ° C.
Halvér kartoflerne, og læg dem på en bageplade eller ildfast fad. Hæld olie og en stor knivspids salt over og rist i ovnen, i 15 minutter. Skræl et rødløg og skær det i tynde skiver, tilføj rødløg til kartoflerne. Vend alt det sammen og sæt det tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter.
I mellemtiden koges linserne i rigeligt vand i ca. 15-17 minutter. Læg en bambusdampkurv eller en almindelig si over gryden med linser, skær asparges i 3-4 cm lange stykker, læg i sien / kurven, sæt et låg på og lad dem dampe i et par minutter, indtil de er al dente.
Skær sukkerærterne på langs, og radiser og jordbær i kvarte.
Pisk ingredienserne til vinaigrette sammen.
Hæld linser, kartofler og rødløg i en stor skål, vend vinaigrette og kast rundt, så alt er dækket og velsmagende. Vend asparges, radiser og jordbær i salaten og top med et par dildkviste.