Pesto- pizzasnegle med soltørrede tomater

Hovedret
>60 min
Serveringer: 14
Af

Ingredienser

25 g gær
2 ½ dl lunkent vand
1 tsk. havsalt
60 g ovnbagte tomater i olie, hakkede 
100 g fuldkorns durumhvedemel
4 spsk. olivenolie
300 g sigtet speltmel50 g græskarkerner
65 g grøn pesto
Evt. 1 klump mozzarella
Evt. 2 spsk. friskhakket basilikum.
Havsalt og Peber
1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Opløs gæren i den lunkne vand.
Tilsæt salt, hakkede tomater, 4 spsk. Olivenolie og rør fuldkorns durumhvedemelet i.
Tilsæt og ælt speltmel til dejen er tilpas blød og smidig.
Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter under et klæde ved stuetemperatur.
Rist imens græskarkernerne til de ’popper’ på en tør pande.
Ælt dejen igen og rul ud ca. ½ cm i tykkelse til et stort rektangel (ca. 25 x 30 cm).
Smør et lag pesto på dejen, krydr med salt og peber og fordel ristede græskarkerner og evt. små klumper mozzerella, samt hakket basilikum.
Rul dejen sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver (ca. 2 cm tykke) og placer "sneglene" på en bageplade.
Hæv igen i ca. 30 minutter.
Pensle pizzasneglene med sammenpisket æg og drys med lidt durum.
Bag pizzasneglene ved 200oC i ca. 15-20 min. 

Lignende produkter

Lignende opskrifter