Denne fantastisk smukke og lækre pink quinoasalat kan let laves ved at blande kogt quinoa med rødbeder, revet æble og urter. Perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som en mættende frokostsalat. Resterne er perfekte i en madkasse, så sørg for at lave rigeligt.
200 g quinoa
2 kogte rødbeder (ca 300 g)
1 æble, revet
2 håndfulde dild, finhakket
2 håndfulde persille, finhakket
1 agurk, finhakket
2 stængler bladselleri, finhakket
2 salatløg, finhakket
3 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
1 citron, saften
1 lille hvidløgsfed, finrevet
Topping
1 dl ristede solsikkefrø
½ tsk spiskommen
2 dl pisket gedeyoghurt (halv gedefriskost og halv yoghurt)
Kog quinoa ifølge instruktionerne på pakken.
Mens det koger, rist solsikkekernerne i salt og spidskommen på en pande med lidt olie.
Læg rødbederne i en foodprocessor og blend, så de er groft hakket. Hæld i gryden med quinoa sammen med de andre salatingredienser. Vend rundt og krydre med salt og peber.
Pisk yoghurt og gedeost sammen, indtil den er glat og cremet.
Server på en stor salattallerken eller skål. Top med de krydrede kerner og server med en stor skefuld pisket yoghurt.
Ingredienser
200 g quinoa
2 kogte rødbeder (ca 300 g)
1 æble, revet
2 håndfulde dild, finhakket
2 håndfulde persille, finhakket
1 agurk, finhakket
2 stængler bladselleri, finhakket
2 salatløg, finhakket
3 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
1 citron, saften
1 lille hvidløgsfed, finrevet
Topping
1 dl ristede solsikkefrø
½ tsk spiskommen
2 dl pisket gedeyoghurt (halv gedefriskost og halv yoghurt)
Fremgangsmåde
Kog quinoa ifølge instruktionerne på pakken.
Mens det koger, rist solsikkekernerne i salt og spidskommen på en pande med lidt olie.
Læg rødbederne i en foodprocessor og blend, så de er groft hakket. Hæld i gryden med quinoa sammen med de andre salatingredienser. Vend rundt og krydre med salt og peber.
Pisk yoghurt og gedeost sammen, indtil den er glat og cremet.
Server på en stor salattallerken eller skål. Top med de krydrede kerner og server med en stor skefuld pisket yoghurt.