Vi bruger cookies og andre tracking teknologier for at forbedre din oplevelse på vores website, til at vise personaliseret indhold, målrettede annoncer og til at forstå hvor vores besøgende kommer fra.
Klassiske fødselsdagsboller med spelt
Brød & Bagværk
Serveringer: 18
50 g gær
2 spsk. Urtekram rørsukker
½ tsk. Urtekram fint atlanterhavsalt
8 dl mælk
100 g smør
1200 g Urtekram sigtet speltmel
2 æggeblommer til pensling
Opløs gær, salt og sukker i en skål.
Smelt smør i en kasserolle. Når smørret næsten er smeltet tilsættes mælken, og lunes i 2 minutter ved middelvarme.
Kom den lune smør–mælke blanding op i skålen og rør.
Sigt melet i blandingen, indtil den ikke hænger i skålen mere. Kan nemmest gøres på en røremaskine.
Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i 1 time.
Når dejen har hævet formes 18-20 boller på et meldrysset bord, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Når bollerne har hævet færdigt, pensles de med æggeblomme.
Bag bollerne i 16-18 minutter ved 200 grader.
Lad bollerne køle af inden du skære dem over.
Ingredienser
50 g gær
2 spsk. Urtekram rørsukker
½ tsk. Urtekram fint atlanterhavsalt
8 dl mælk
100 g smør
1200 g Urtekram sigtet speltmel
2 æggeblommer til pensling
Fremgangsmåde
Opløs gær, salt og sukker i en skål.
Smelt smør i en kasserolle. Når smørret næsten er smeltet tilsættes mælken, og lunes i 2 minutter ved middelvarme.
Kom den lune smør–mælke blanding op i skålen og rør.
Sigt melet i blandingen, indtil den ikke hænger i skålen mere. Kan nemmest gøres på en røremaskine.
Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i 1 time.
Når dejen har hævet formes 18-20 boller på et meldrysset bord, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Når bollerne har hævet færdigt, pensles de med æggeblomme.