Ærtesuppe med peberrodsfløde & bladselleri agurk topping

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

1 bakke bacontern
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
1 l Herbamare urtebouillon
2 dl grønne linser eller delikatesselinser
500 g frosne ærter
Lille håndfuld krydderurter f.eks. koriander og/eller mynte
½-1 dl piskefløde

Peberrodsfløde

2 dl piskefløde
Friskrevet skal af en økologiske citron
1 spsk. friskrevet peberrod
Nip havsalt

Bladselleri/agurk topping

2 stængler blegselleri, skåret i små tern
½ agurk, skåret i små tern
1 spsk. olivenolie
Nip havsalt

Fremgangsmåde

Steg baconternene og tag baconen op, svits løg og forårsløg hurtigt i baconfedtet.
Skyl linserne og tilsæt dem sammen med bouillonen.
Lad småkoge ca. 20 min under låg.
Tilsæt ærter, krydderurter og fløde og blend med en stavblender til en fin grøn og ensartet suppe.
Rør den peberrod og citronskallen i fløden og smag til med salt.
Bland de finthakkede agurketern og bladselleristængler med salt og olie.
Server evt. med ristet rugbrødstrekanter. 

Lignende opskrifter