Belugalinsesalat med ristede pastinakker og rødbedecreme
Hovedret
30 min
Serveringer: 4
En vidunderlig efterårssalat fyldt med smag, farve og struktur. Og så belugalinser for ekstra mæthed og en smuk rødbedshummus.
1 1/2 dl belugalinser
500 gram pastinak
100 gram sortkål
300 gram svampe, såsom østershatte, portabello eller kantareller
1 granatæble
40 gram tamarindbrændte cashewnødder eller andre ristede nødder eller frø
1 håndfuld frisk persille
1 spsk rapsolie
Salt og friskmalet sort peber
Rødbedecreme
2 rødbeder, rå
1 dåse (pr. 400 gram) kogte hvide bønner
1 spsk tahini
1 spsk citronsaft
Flagesalt
Rødbedercreme - Skræl rødbederne og skær dem i tern. Blend dem til småstykker i en foodprocessor. Hæld væske fra og skyl bønnerne, blend dem sammen med rødbede og tilsæt hvidløg og citron indtil du har en glat creme. Smag til med salt og peber.
Kog linserne i henhold til instruktionerne på pakken.
Forvarm ovnen til 200 ° C. Skrub pastinakene, skær dem i stykker og dryp over lidt olie.
Anbring pastinak på et bageplade og bages midt i ovnen i 20 minutter. Fjern den grove stilk fra den grønkålen, riv bladene i mindre stykker og masser med lidt olie og en knivspids salt. Put dem på bagepladen i de sidste 5 minutter
Rens svampene og steg dem på en tør, mediumvarm stegepande, indtil svampene bliver gyldne. Drys med salt.
Bland ristede grøntsager, linser og svampe. Placer det på et stort fad og top med granatæblefrø, tamarindristede cashewnødder og persille. Serveres med rødbedercremen.
Tip - Lav en dobbelt portion af rødbedercremen. Holder i op til 5 dage i køleskabet og er velegnet til alt fra morgenmadssnack og frokostsalat til eftermiddagsnacks (sammen med grønsagsstænger) og aftensnacks.
Du kan også lave nogle ekstra beluga-linser og stege ekstra pastinakker. Opbevar dem separat i køleskabet, så de forbliver friske.
Ingredienser
1 1/2 dl belugalinser
500 gram pastinak
100 gram sortkål
300 gram svampe, såsom østershatte, portabello eller kantareller
1 granatæble
40 gram tamarindbrændte cashewnødder eller andre ristede nødder eller frø
1 håndfuld frisk persille
1 spsk rapsolie
Salt og friskmalet sort peber
Rødbedecreme
2 rødbeder, rå
1 dåse (pr. 400 gram) kogte hvide bønner
1 spsk tahini
1 spsk citronsaft
Flagesalt
Fremgangsmåde
Rødbedercreme - Skræl rødbederne og skær dem i tern. Blend dem til småstykker i en foodprocessor. Hæld væske fra og skyl bønnerne, blend dem sammen med rødbede og tilsæt hvidløg og citron indtil du har en glat creme. Smag til med salt og peber.
Kog linserne i henhold til instruktionerne på pakken.
Forvarm ovnen til 200 ° C. Skrub pastinakene, skær dem i stykker og dryp over lidt olie.
Anbring pastinak på et bageplade og bages midt i ovnen i 20 minutter. Fjern den grove stilk fra den grønkålen, riv bladene i mindre stykker og masser med lidt olie og en knivspids salt. Put dem på bagepladen i de sidste 5 minutter
Rens svampene og steg dem på en tør, mediumvarm stegepande, indtil svampene bliver gyldne. Drys med salt.
Bland ristede grøntsager, linser og svampe. Placer det på et stort fad og top med granatæblefrø, tamarindristede cashewnødder og persille. Serveres med rødbedercremen.
Tip - Lav en dobbelt portion af rødbedercremen. Holder i op til 5 dage i køleskabet og er velegnet til alt fra morgenmadssnack og frokostsalat til eftermiddagsnacks (sammen med grønsagsstænger) og aftensnacks.
Du kan også lave nogle ekstra beluga-linser og stege ekstra pastinakker. Opbevar dem separat i køleskabet, så de forbliver friske.