Blomkålssuppe, agurk-mynte & melon-koriander topping

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

Suppe

1 Blomkål
1 liter herbamare boullion
2 dl fløde
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Havsalt og peber
Citronsaft

Agurk-mynteolie

1 dl. Oliven- eller tidselolie*
½ agurk
10 mynteblade
Havsalt*

Melon-koriander topping

½ honningmelon, udkernet og skåret i tern
½ agurk, udkernet og skåret i tern
1 håndfuld friske koriander

Fremgangsmåde

Pil og hak løg og hvidløg og sautér dem i olivenolien til de er møre og klare.
Skyl blomkålen og skær den i grove stykker som kommes i gryden og svitses med løgene i et par minutter.
Kom bouillon og fløde på og lad det simre ved moderat varme i ca. 25 minutter.
Blend suppen til en cremet konsistens og smag den til med salt, peber og citronsaft.
Skræl ½ agurk og fjern kernerne med en ske.
Skær den i mindre stykker og kom den i en blender med tidselolie, mynteblade og et nip salt.
Blend det hele til en mos.
Skær melonen i små tern.
Skræl ½ agurk og fjern kernerne og skær også denne i små fine tern.
Skyl koriander i koldt vand og hak dem fint og bland det sammen med melon og agurk.
Anret den varme suppe med agurk/mynte olien og toppingen.
Servér straks.

Lignende opskrifter