Glutenfri aspargestærte med cashewcreme

Hovedret
Serveringer: 4
Af

Ingredienser

Tærtebund

75 g boghvedemel
50 g risfuldkornsmel
25 g mandelmel (kan erstattes af rismelet ovenfor)
25 g glutenfri havregryn
3/4 dl sojafløde
1 spsk tamari (soja)
ca. 1 dl vand

Tærtefyld

25 g cashewnødder
25 g ramsløg (kan erstattes af spinatblade eller basilikum)
1 1/2 dl sojafløde
1 spsk citronsaft
1/2 kg asparges
ekstra ramsløg
evt. løgkarse

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser til tærtebunden godt sammen med et lille drys salt.
Tilsæt sojfløde og tamari.
Rør vandet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen med så meget vand, den kan tage.
Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud.
Lad dejen hvile en halv times tid.
Kom nødderne i blenderen og blend til de er findelte.
Snit de valgte grønne blade og tilsæt dem sammen med fløde og citronsaft.
Blend blandingen til den er cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Skræl aspargsene og skær dem evt. i stykker, så de passer til den form du har valgt.
Rul dejen ud på et melet bord og læg den i en smurt bageform eller i et tærtefad.
Forbag bunden i en 200 grader varm ovn ca. 10 minutter.
Fordel cashewcremen på bunden og læg aspargesene i tærten i et pænt mønster.
Kom lidt friskkværnet peber på og bag tærten færdig, ca. 20 minutter.
Pynt tærten med små ramsløgblade og evt. blade og blomster af løgkarse.

Lignende opskrifter