Græskarsuppe med saltede græskarkerner

Hovedret
Serveringer: 2
Af

Ingredienser

Saltede græskarkerner
100 g økologiske græskarkerner
2 tsk. salt
3 spsk økologisk citronsaft

Suppe

1 økologisk løg
3 fed hvidløg
2 stilke økologisk bladselleri
1 økologisk æble
800 g økologisk græskarkød, i terninger
Lidt økologisk olivenolie
1 l økologisk grøntsagsbouillon
1-2 spsk økologisk citronsaft
Salt

Tilbehør

2 dl økologisk parboiled spelt
Økologisk citronbåde

Fremgangsmåde

Rist græskarkernerne på en varm, tør pande i 1-2 min.
Kom citronsaft og salt på. Lad citronen fordampe og saltet sætte sig på græskarkernerne.
Tag dem af panden og lad dem køle af.
Hak løg og hvidløg.
Skær bladselleri i skiver, skræl æblet og skær det i både, kassér kernehuset.
Sautér løg, hvidløg, bladselleri, æble og græskar i olivenolie i en stor, varm gryde.
Lad det sautere i 5-8 min., men uden at det tager farve.
Kom bouillon på og lad suppen simre under låg i ca. 20 min., eller til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen med en stavblender og smag til med citron og salt. 
Skyl spelten og kog den mør i usaltet vand i ca. 15 min., eller til den er mør.
Dræn overskydende vand fra.
Anret kogt spelt i 2-3 dybe tallerkner.
Top med suppe og til sidst sprøde græskarkerner.
Servér straks med citronbåde til.

Lignende opskrifter