Tofu på rosmarinspyd med marinade på solsikkeolie, tørret oregano, finhakket frisk rosmarin og hvidløg. Serveres på en seng med blandede urter og med en mayonnaise, smagret med cashewsmør
2 pakker tofu
8 tykke rosmarin kviste
MARINADE
1 spsk tørret organo
1 tsk frisk rosmarin, finhakket
0,5 tsk salt
2 fed hvidløg
4 spsk solsikkeolie
MAYONNAISE MED CASHEW BUTTER
2 dl mayonnaise
2 spsk cashew butter
2 spsk vand
1 spsk hvidvinseddike
havsalt
Læg oregano, finhakket rosmarin og salt i en morter. Kværn et par gange, tilsæt hvidløg og kværn indtil hvidløgene er fuldstændigt moset, tilsæt derefter olien og bland godt.
Skær tofu i tern, ca. 1-1,5 cm i størrelse. Fjern rosmarineblade, så du har et godt spyd at sætte tofuen på. Pensel tofuen med marinade både før og efter grilning. Grill først over høj varme, placer derefter spyddene på indirekte varme og lad stege et stykke tid. Eller placer spyddet i en ildfast fad og steg dem i ovnen i 5-10 minutter ved 180 grader.
Pisk cashew butter ud i vand og eddike, vend mayonnaisen ned og rør for at gøre det glat igen.
Server spyddene på en bund af friske urter og hæld mayonnaisen i en lille skål ved siden af, som spyddene kan dyppes i.
Ingredienser
2 pakker tofu
8 tykke rosmarin kviste
MARINADE
1 spsk tørret organo
1 tsk frisk rosmarin, finhakket
0,5 tsk salt
2 fed hvidløg
4 spsk solsikkeolie
MAYONNAISE MED CASHEW BUTTER
2 dl mayonnaise
2 spsk cashew butter
2 spsk vand
1 spsk hvidvinseddike
havsalt
Fremgangsmåde
Læg oregano, finhakket rosmarin og salt i en morter. Kværn et par gange, tilsæt hvidløg og kværn indtil hvidløgene er fuldstændigt moset, tilsæt derefter olien og bland godt.
Skær tofu i tern, ca. 1-1,5 cm i størrelse. Fjern rosmarineblade, så du har et godt spyd at sætte tofuen på. Pensel tofuen med marinade både før og efter grilning. Grill først over høj varme, placer derefter spyddene på indirekte varme og lad stege et stykke tid. Eller placer spyddet i en ildfast fad og steg dem i ovnen i 5-10 minutter ved 180 grader.
Pisk cashew butter ud i vand og eddike, vend mayonnaisen ned og rør for at gøre det glat igen.
Server spyddene på en bund af friske urter og hæld mayonnaisen i en lille skål ved siden af, som spyddene kan dyppes i.