Grydebrød med rødløg og spirulina

Hovedret
Serveringer: 1

Ingredienser

4 dl vand
20 g gær
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt 
100 g grahamsspeltmel
400 g sigtet speltmel

Topping

Olivenolie
Flagesalt
Rødløg
Spirulina

Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand til det er opløst.
Rør derefter olie, salt og grahamsspeltmel i, tilsæt derefter sigtet speltmel lidt efter lidt, mens der røres godt rundt og til sidst æltes en dej.
Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve en times tid på køkkenbordet.
Smør et ovnfast fad på ca. 25×25 cm.  eller beklæd det med bagepapir. Fold dejen et par gange på køkkenbordet og tryk den derefter ud i formen.
Lad den hæve 30 minutter mere og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene der lige er smurt med lidt olie.
Dryp derefter med olie og drys med spirulina, rødløg og flagesalt.
Tænd ovnen på 200 grader og bag brødet i 15-20 minutter. 

Lignende opskrifter