Kartoffelsalat med ristede kartofler og urter

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

Kartoffel Salat

800 g små økologiske kartofler
190 g (1 glas) grillede artiskokker
360 g (1 glas) kalamata oliven
50 g soltørrede tomater
1/2 rødløg
75 g ruccola
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 knivspids himalayasalt
1 knivspids friskkværnet sort peber  
Brøndkarse til pynt

Urtedressing

2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
2 spsk. mayonnaise  
1 spsk. fransk æblecidereddike  
1 tsk. rosmarin
1/2 dl finthakket persille
2 knivspids himalayasalt
1 knivspids friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Indstil ovnen på 225°C.
Rens og skyld de små kartofler og del dem på midten.
Fordel olien ud over kartoflerne og drys med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 25 min. indtil kartoflerne er møre.
Rør lidt rund i kartoflerne efter halvdelen af tiden er gået.
Dræn oliven og artiskokker.
Del artiskokkerne i kvarte (fjern stenene fra oliven, hvis du synes).
Skær de soltørrede tomater i strimler.
Skær løg i tynde strimler og bland det hele sammen med kartoflerne.
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og vend det rundt med kartofler og ruccola.
Top Saladen med brøndkarse.

Lignende opskrifter