Krydret linsesuppe med abrikos

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Krydret linsesuppe er en klassisk vinterret, der er hurtig og nem at lave og altid er lige så tilfredsstillende. Tricket for en rigtig god linsesuppe er at tilføje et par abrikoser for at få en blød sødme og toppe med rødløg, abrikoser og hvidløg, der er sprødstegt i krydderier og kokosolie.

Ingredienser

2 spsk kokosolie
4 fed hvidløg
1 rødløg
6 tørrede abrikoser
1 spsk revet frisk ingefær
2 tsk karry
1 tsk stødt gurkemeje
1 courgette
3 dl røde linser
3 dl vand
2 dåser kokosmælk
2 tsk havsalt
70 g babyspinat

Fremgangsmåde

Varm kokosolie i en stor gryde. Skær rødløget i skiver og hak hvidløg og abrikoser. Læg halvdelen til side. Steg resten i olien sammen med revet ingefær, karry og gurkemeje. Tilsæt courgette og steg, indtil den er blød. Hæld linser, vand, kokosmælk og salt. Lad koge i 20-25 minutter. Smag og tilsæt mere salt eller krydderier, hvis det er nødvendigt. Sluk for varmen, og rør spinat i. Varm 1 spsk kokosolie i en stegepande og steg resten af ​​den gemte hvidløg, løg og abrikoser.
Server suppen i skåle og top med en spiseskefuld stegt hvidløg, løg og abrikos.

Lignende opskrifter