Pitabrød med hummus

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

Pitabrød

25 g gær
1 tsk. agavesirup 
1½ tsk. salt
3 dl. lunken vand
1 spsk. græskarkernesmør
450 g durumhvedemel

Hummus

400 g. kikærter på dåse
½ citron, saft herfra
1 spsk. tahin
1 fed hvidløg
1½ tsk. timian
½ dl. olivenolie
Vand
Salt og peber

Tahin dressing

3 spsk. tahin m/salt
2 spsk. creme fraiche
1 dl. vand
½ tsk. chiliflager
½ citron, saft herfra
1 tsk. agavesirup

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand sammen med salt, agavesirup og græskarkernesmør, og rør det sammen.
Tilsæt herefter mel lidt af gangen indtil dejen er mættet.
Dejen stilles til hævning overdækket i 1 time.
I mens dejen hæver, laves din hummus.
Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor.
Hvis den er for tør kommes en lille smule vand i.
Smag til med salt og peber.

Lav dernæst dressingen

Rør alle ingredienserne sammen.
Hvis dressingen er for tyk tilsættes mere vand.    
Efter hævning æltes dejen igennem igen, hvorefter den deles op i 8 lige store stykker som formes til boller.
Rul bollerne flade med en kagerulle og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Bag pitabrødene i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.

Lignende opskrifter