Pizza med sød kartoffel, pærer og gedeost

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

Pizzadej

25 g gær
2 1/2 dl vand
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. agavesirup
3 dl durummel
2 1/2 - 3 1/2 dl speltmel

Pizza base

175 g økologisk frisk ost
2 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
1/2 tsk. hvidløgsgranulat

Topping

1 økologisk sød kartofler (ca. 400 g)
2 økologiske pærer
1 økologisk rødløg
2 tsk. Oregano
40 g mandler
75 g økologisk ruccola
200 g økologisk gedeost
2 spsk. agavesirup
1 knivspids sort peber

Fremgangsmåde

Varm vand og olie til 37 °C.
Rør gæren ud i væsken i en dejskål.
Tilsæt salt, agavesirup.
Tilsæt durummel lidt ad gangen indtil du har en fast og elastisk dej.
Ælt dejen i 5 minutter eller 10 minutter enten ved håndkraft eller maskine.
Lad dejen hæve i mindst en 1 time til dobbelt størrelse.
Bland frisk ost, olie og hvidløgsgranulat til en glat creme.
Skrub den søde kartoffel og skær den i tynde runde skiver, helst med mandolin.
Skær pærerne i tynde skiver.
Skræl og skær løgene i ringe.
Tænd ovnen på 250° C.
Opdel pizzadejen i fire stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
Fordel friskostcremen, sød kartoffel, pærer og løg ud på pizzabundene.
Dys med tørret oregano og mandler.
Start med at bage pizzaerne under låg, så de ikke bliver brændte i toppen.
Du kan med fordel anvende en pizzasten til at bag bundene på.
Bag pizzaerne indtil bundene er sprøde (omkring 10-15 min.)
Lad pizzaerne køle lidt og pynt dem derefter med ruccola, skiver af gedeost og stænk af agavesirup.  
Afslut med lidt friskmalet sort peber fra møllen.

Lignende opskrifter