Rødbedetærte med Speltmel og tahin

Hovedret
Serveringer: 4
Af

Ingredienser

2 spsk kvark 
75g smør
100g speltmel
100 g hvedemel
1 spsk tahin
4 æg
1/4 l fløde
1 tsk salt
200 g kogte rødbeder
100g gedeost, skåret i skiver 
friskkværnet peber
et bundt dill

Fremgangsmåde

Kom de to typer mel, tahin og kvark i en blender og smuldre smørret deri.
Blend, til dejen er samlet.
Lad dejen hvile i køleskabet i minimum én time og rul den derefter ud, så den passer til tærteformen.
Skær de kogte rødbeder i skiver og hak dillen groft.
Bland rødbeder og dill og fordel det i tærten.
Pisk æg og fløde sammen med salt og peber og hæld det over tærten.
Læg til sidst gedeosten henover. 
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35-45 minutter, indtil den er gylden og færdigbagt. 
Server tærten varm med en grøn Salad til.

Lignende opskrifter