Vi bruger cookies

Vi bruger cookies og andre tracking teknologier for at forbedre din oplevelse på vores website, til at vise personaliseret indhold, målrettede annoncer og til at forstå hvor vores besøgende kommer fra.

Søde kartofler med fyld og sorte bønner

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

4 søde kartofler
2 avokado
400 g sorte bønner (sorte bønner på dåse kan også bruges) 
1 granatæble
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
½ chili
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld frisk mynte

Tahin dressing

1 spsk. økologisk tahin
½ citron, saft heraf
2 dl skyr
Lidt havsalt og friskværnet sort peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader
Iblødsæt og kog bønnerne efter anvisning på posen. Sorte bønner på dåse kan også bruges.
Skyl og vask de søde kartofler. Prik dem med en gaffel, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 50-60 minutter.
Imens skæres grøntsagerne til fyldet.
Skær peberfrugten i små tern.
Avokadoen skæres i lange skiver.
Skær granatæblet over og kom det i en pose.
Bank på granatæblerne med en træske, og få på den måde kernerne ud.
Frasorter alt det hvide der er imellem, det er meget bittert.
Hak chili i tynde skiver.
Mynte og basilikum hakkes
De kogte bønner dryppes af i en sigte og skyldes.
Bland olivenolie og krydderier i en skål og hæld bønnerne heri.
Spred bønnerne ud på en bageplade med bagepapir på, og sæt dem ind i ovnen de sidste 20-25 min. af resttiden hos de søde kartofler.
Rør herefter alle ingredienserne til dressingen sammen.
Når kartoflerne er færdige i ovnen skæres et kryds i midten af kartoflerne.
Kartoflerne fyldes herefter med peberfrugt, avokado, granatæble, friske krydderurter, chili og tahin dressingen. Top til sidst af med bønnechipsene, hvorefter de søde kartofler er klar til servering.     

Lignende opskrifter