Sprød tofu i rød karry med risnudler

Hovedret
30 min
Serveringer:
Denne veganske og glutenfri ret er velsmagende, frisk og let at tilberede.
Af

Ingredienser

3 pakker med tofu
1 lille løg, finhakket
2 peberfrugter, skåret i tynde skiver
2 fed hvidløg, knust
2 spsk kokosolie
1 lille dåse (4 oz / 115 g) vegansk * Panang rød karry pasta (* Mange traditionelle versioner indeholder rejerpasta, så læs indholdsfortegnelsen, hvis det er vigtigt for dig)
6 kaffir limeblade (valgfri, men anbefales)
3 spsk peanut butter
1 1/2 dåse (600 ml) usødet Coconut milk
Cirka 2 spsk tamari
Risnudler * (eller lignende), der skal serveres
* (Kog hvis nødvendig. Den nemmeste måde er bare at lægge dem i varmt vand i ca. 3 minutter og derefter hælde vandet af og servere.)
Cirka 5 dl frisk babyspinat eller sauteret grønkål, der skal serveres til (valgfrit)
Thai basilikum / koriander / persille, tørrede chiliflak, hakkede salte peanuts og lime til servering.

Fremgangsmåde

Sæt en wokpande (eller stor stegepande) på medium varme. Tilsæt en spiseskefuld kokosolie og tofu skåret i tern. Steg, indtil de begynder at få en sprød overflade, og læg dem derefter til side.
Tilsæt den sidste spiseskefuld kokosolie sammen med det hakkede løg. Steg i 1 minut, før du tilsætter paprika og hvidløg. Fortsæt med at stege i endnu et minut, tilsæt derefter den røde karrypasta og peanut butter.
Steg et par minutter og rør lejlighedsvis. Hæld kokosmælk over, og tilføj kaffir limeblade og en spiseskefuld tamari. Derefter blandes den stegte tofu i.
Kog op og sænk derefter varmen, så karryen kan simre i 15 minutter. Rør regelmæssigt. Smag og tilføj mere tamari, en tsk ad gangen om nødvendigt. Fjern derefter det fra varmen.
Fjern kaffir limebladene.
Tilføj en håndfuld af vasket baby spinatblade (eller grønkål) i dybe tallerkner.
Hæld de kogte risnudler (alternativt ris eller quinoa, hvis du foretrækker det) i hver tallerken, og hæld derefter over en generøs portion karry over.
Pynt med friske urter, hakkede peanuts og tørrede chiliflager for et ekstra kick, hvis du ønsker det. Afslut med at presse lidt limesaft over det hele.
Server og nyd!

Lignende opskrifter