Tofu med nudler og sprøde grøntsager

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
I denne opskrift har tofu lov til at opsuge smag fra en lækker sursød sauce og serveres med nudler og sprøde grøntsager. Tip! Har du travlt? Køb en færdiglavet, sursød sauce

Ingredienser

SØDSUR SAUCE (kan også købes færdiglavet)
2 fed hvidløg
2 tsk finrevet frisk ingefær
1 spsk tomatpuré
1/2 tsk chili flager
Olie at stege i
1 dl riseddike
1 dl frisk eller dåse ananas
1/2 dl agavesirup (kan udskiftes med almindelig honning)
1 spsk soja
2 teskefulde majsstivelse
1 spsk vand
SPRØD TOFU
400 g fast tofu
Salt og sort peber
Olie at stege i
TIL SERVERING
4 portioner nudler
Rødkål
Sukkerærter
Forårsløg
Frisk chili

Fremgangsmåde

Dup først tofu helt tørt ved hjælp af køkkenrulle. Skær tofu'en i firkanter og læg den på køkkenrullen.
Sød og sur sauce
Forbered derefter sauce; Skræl og finhak eller riv hvidløg. Finhak eller blend ananas.
Steg hvidløg, ingefær, tomatpuré og chili-flager i en gryde med olie. Steg på medium varme i ca. 2 minutter. Rør, så det ikke brænder.
Tilsæt riseddike, ananas, sirup og sojasauce. Rør og steg i et par minutter. Bland majsstivelse i lidt vand og tilsæt det. Lad saucen koge i ca. 10 minutter.
Smag og tilsæt om nødvendigt. mere sirup, soja, eddike eller chili. Sæt saucen til side.
Tofu og servering
Steg tofu gylden i en varm stegepande med olie.
Drys salt og peber på tofu'en og sæt den til side i et par minutter. Hæld det derefter i saucen og bland godt.
Kog nudlerne i henhold til instruktionerne på pakken.
Finstrimlet rødkål, sukkerærter, forårsløg og chili.
Placer nudler i skåle og top med kål, sukkerærter, grønne løg, chili og tofu i sød og sur sauce.

Lignende opskrifter