Laksa er en velsmagende nudelsuppe fra Sydøstasien med friske citrongræsnoter, en rund cremethed fra kokosmælk og store stykker tofu, der ligger og opsuger smagene. Vi bruger en færdiglavet karrypasta til denne hurtige version, men du kan også lave din egen.
2 spsk Laksa karrypasta, tilgængelig i asiatiske butikker (eller almindelig gul eller rød Thai karrypasta)
1 fed hvidløg, finhakket
1 spsk frisk revet ingefær
1 tsk karry
½ tsk stødt gurkemeje
1 stilk citrongræs
500 ml vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 dåse kokosmælk
2 spsk tamarisoja
1 spsk kokossukker
1 pakke risnudler (du kan bruge enhver form for nudler)
½ courgette
1 pakke neutral tofu
1 håndfuld frisk koriander
1 rød chili
1 lime
1 spsk sesamfrø
Sæt en stor gryde på medium varme og tilsæt karrypastaen sammen med hvidløg, ingefær, karrypulver og gurkemeje. Opvarmes under omrøring i 30 sekunder for at frigive smagene. Bank let på citrongræs med knivskaftet og skær det derefter i store stykker. Tilsæt vand, bouillon, kokosmælk, tamari og kokossukker. Lad simre ved svag varme. Skær courgetten i tynde skiver og del tofu i store stykker. Tilsæt det i gryden og lad den koge i et par minutter.
Saml suppen ved at placere nudler i bunden af fire skåle. Hæld suppen over nudlerne, og sørg for at inkludere både courgette og tofu i alle skåle. Top med frisk koriander, finskåret chili, et stænk lime og nogle sesamfrø.
Ingredienser
2 spsk Laksa karrypasta, tilgængelig i asiatiske butikker (eller almindelig gul eller rød Thai karrypasta)
1 fed hvidløg, finhakket
1 spsk frisk revet ingefær
1 tsk karry
½ tsk stødt gurkemeje
1 stilk citrongræs
500 ml vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 dåse kokosmælk
2 spsk tamarisoja
1 spsk kokossukker
1 pakke risnudler (du kan bruge enhver form for nudler)
½ courgette
1 pakke neutral tofu
1 håndfuld frisk koriander
1 rød chili
1 lime
1 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
Sæt en stor gryde på medium varme og tilsæt karrypastaen sammen med hvidløg, ingefær, karrypulver og gurkemeje. Opvarmes under omrøring i 30 sekunder for at frigive smagene. Bank let på citrongræs med knivskaftet og skær det derefter i store stykker. Tilsæt vand, bouillon, kokosmælk, tamari og kokossukker. Lad simre ved svag varme. Skær courgetten i tynde skiver og del tofu i store stykker. Tilsæt det i gryden og lad den koge i et par minutter.
Saml suppen ved at placere nudler i bunden af fire skåle. Hæld suppen over nudlerne, og sørg for at inkludere både courgette og tofu i alle skåle. Top med frisk koriander, finskåret chili, et stænk lime og nogle sesamfrø.