Vintervarm Græskar linsesuppe

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

1 hokkaidogræskar
2 løg
1 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
15 g frisk ingefær, hakket
1,5 spsk. thaikrydderi
1 tsk. stødt koriander
2 spsk. kokosolie
1 dåse kokosfløde
2 bouillonterninger
1 l. vand
200 g røde splitlinser
100 g cashewnødder
1 bdt. frisk koriander
1 lime 

Fremgangsmåde

Skær løg og hokkaidogræskar i mindre tern. Find et ildfastfad og kom græskar og løg op sammen med 1 spsk. olivenolie.
Sættes ind i ovnen i 50-60 minutter ved 200C.
Hak herefter hvidløg og ingefær.
Smelt 2 spsk. kokosolie i en gryde og kom dernæst hvidløg, ingefær, thaikrydderi og stødt koriander i gryden.
Rist af ved middelhøj varme i 3-5 min. Kom kokosfløde og bouillonvand i gryden og lad det koge op.
Tilsæt herefter splitlinserne, og lad blandingen koge i 20 min.
Rist i mellemtiden cashewnødderne på en tør pande, indtil de er gyldne og let ristede.
Hak den friske koriander i mindre stykker.
Når linserne er kogte tages gryden af varmen. Efter 50-60 minutter tages græskar og løg ud af ovnen.
Blend det hele sammen og smag til sidst til med lime. 

Lignende opskrifter