Vegansk mayonnaise

Tilbehør
15 min
Serveringer: 3
At lave vegansk mayonnaise er næsten for let. Alle ingredienser hældes bare i en høj beholder og blandes derefter med en stavblender. Smag til med sennep, syre og salt og brug det som en almindelig mayonnaise. Hvis du vil give din mayonnaise en anden amg, kan du tilføje lidt ristet hvidløg, friske urter, chili eller tahin og blande en gang til.

Ingredienser

Til omkring 3 dl
Tid - 5 minutter
3 spsk aquafaba (væden fra en dåse med kikærter)
2 tsk dijonsennep
1 tsk salt
2 spsk hvidvineddike
2,5 dl solsikkeolie
Forslag til krydderier
Ristet hvidløg
Friske urter (dild, persille, purløg)
Kapers
Peberrod
Chili
Tahin
Citron

Fremgangsmåde

Tilsæt alle ingredienserne i en høj og smal kande / beholder (sørg for, at en stavblenderen passer). Sæt i stavblenderen i og bland glat og cremet ved at tage den op og ned i ca. 20 sekunder ved maksimal hastighed. Smag og tilsæt mere salt, peber eller syre, hvis det er nødvendigt. Kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i op til to uger.
Denne mayonnaise er en god base til forskellige dip og salatdressinger, se forslag ovenfor.

Lignende opskrifter