Chokolade- lakridskarameller

Søde Sager
Serveringer: 50

Ingredienser

100 g økologisk smør
3 dl kokossukker
1 dl kokossirup
2 dl økologisk piskefløde
1 tsk. hvidvinseddike
1/2 dl kakao
1 1/2 tsk. rålakridspulver
1 knivspids himalayasalt
1/2 tsk. flagesalt til pynt

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en tykbundet kasserolle.
Bland i de resterende ingredienser og pisk grundigt, så alle klumper opløses.
Lad karmelmassen koge uden låg, indtil den når 125 grader.
Rør forsigtigt fra tid til anden.
Tilberedningstiden kan variere meget og varierer fra 20-40 minutter.
Hvis du ikke har et køkkentermometer, er det godt at lave køleprøve for at vide, hvornår massen er kogt.
Tag en teske af massen op og slip den i et glas iskoldt vand.
Hvis massen ruller sig til en solid kugle, er den klar.
Hæld massen op i en lille form, ca. 15x20 cm, for at få mange tykke stykker.
Drys med flagesalt og lad afkøle ved stuetemperatur.
Skær karmelmassen i stykker og indpak dem i små stykker smørpapir eller cellofan.
Opbevares i en krukke ved stuetemperatur.

Lignende opskrifter