Chokoladebrud med hvid og mørk chokolade

Dessert
Serveringer: 1

Ingredienser

200 g. hvid eller mørk chokolade
Mørke rosiner
Gojibær
Valnødder
Groft kokosmel
Strø figner
Ristede hasselnødder

Fremgangsmåde

Temperere chokoladen i mikroovnen i en mellemstørrelse glasskål.
Del chokoladen op i to dele, 2/3 og 1/3.
Kom den største del af chokoladen op i skålen, og ind i mikroovnen i 30 sek. Rør rundt.
Smelt chokoladen i yderligere 20 sek. Og rør igen.
Smelt nu chokoladen med 5-10 sek. intervaller, rør indimellem, indtil chokoladen når en temperatur på 45-50 grader. (måles med et sukkertermometer) Chokoladen må IKKE overskride 50 grader.
Tag skålen ud af mikroovnen, og rør nu den usmeltede chokolade i håndfuld for håndfuld.
Mål temperaturen efter hver håndfuld indtil du når 30-32 grader (ved mørk chokolade) eller 27-31 grader (ved hvid chokolade).
Hvis chokoladen overstiger de anviste grader, må man starte forfra.
Hæld chokoladen ud på et bagepapir på en bageplade og top med dine yndlings toppings.

Lignende opskrifter