Belugalinsesalat med søde gulerødder og yoghurtsauce
Hovedret
30 min
Serveringer: 4
En vidunderlig mættende og velsmagende salat med harissa ristede gulerødder, belugalinser, fetaost, knasende frø og granatæblekerner. Et perfekt bevis på, at salat kan være så meget mere spændende end bare salat
Ristede gulerødder
1 pose gulerødder (500 g)
1 spsk harissa
2 teskefulde honning
1/2 tsk spidskommen
2 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
Salt og peber
Salat
300 g belugalinser
2 håndfulde blandede urter, mynte, persille, dild
2 avocadoer, i tern
1 pose blandet salat
1 blok fetaost, opdelt i stykker
0,5 dl valgfri frø, ristet
1/2 granatæble
Dressing
1 dl yoghurt
1/2 citron, juice
2 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
Salt og peber
Sæt ovnen til 200 ° C. Skræl og hak gulerødderne i store stykker og spred dem på en bageplade med bagepapir.
Rør harissa, honning, spidskommen, olie og en knivspids salt sammen, og vend gulerødderne i marinaden. Steg i cirka 25 minutter, indtil de begynder at se lidt brændte ud mod enderne.
Kog linserne i henhold til instruktionerne på pakken.
Rør dressingen sammen i en lille skål. Hak urterne og rør i linserne sammen med halvdelen af dressingen.
Anret salat og linser på et serveringsfad. Top med gulerødder, avocado, fetaost, granatæble, frø og dryp resten af dressingen over.
Ingredienser
Ristede gulerødder
1 pose gulerødder (500 g)
1 spsk harissa
2 teskefulde honning
1/2 tsk spidskommen
2 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
Salt og peber
Salat
300 g belugalinser
2 håndfulde blandede urter, mynte, persille, dild
2 avocadoer, i tern
1 pose blandet salat
1 blok fetaost, opdelt i stykker
0,5 dl valgfri frø, ristet
1/2 granatæble
Dressing
1 dl yoghurt
1/2 citron, juice
2 spsk Urtekram ekstra jomfru oliven- & rapsolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt ovnen til 200 ° C. Skræl og hak gulerødderne i store stykker og spred dem på en bageplade med bagepapir.
Rør harissa, honning, spidskommen, olie og en knivspids salt sammen, og vend gulerødderne i marinaden. Steg i cirka 25 minutter, indtil de begynder at se lidt brændte ud mod enderne.
Kog linserne i henhold til instruktionerne på pakken.
Rør dressingen sammen i en lille skål. Hak urterne og rør i linserne sammen med halvdelen af dressingen.
Anret salat og linser på et serveringsfad. Top med gulerødder, avocado, fetaost, granatæble, frø og dryp resten af dressingen over.